כיצד להפחית את הסיכון להפרעות קצב הלב באמצעות שינוי אורח החיים

פרופסור דוד רוט

הפרעות קצב הלב נובעות מגורמים שונים. יש הפרעות קצב שסיבתן גנטית, אך יש הפרעות קצב שניתן להמנע מהן על ידי אימוץ אורח חיים בריא. למשל לחץ דם גבוה וסוכרת מעלים סיכון להפרעות קצב מסוג פרפור ורפרוף פרוזדורים. מחלת לב כלילית ואוטם שריר הלב מעלים סיכון לפרפור פרוזדורים וגם להפרעות קצב חדריות.  אורח חיים בריא שימנע לחץ דם גבוה, סוכרת ומחלת לב כלילית עשוי לא רק למנוע הפרעות קצב, אלא גם לשפר את איכות החיים של הסובלים מהן.

  1. תזונה מאוזנת ובריאה

אחת הדרכים החשובות לשמור על בריאות הלב היא אימוץ תזונה בריאה. מזונות כמו:

  • פירות וירקות: מכילים סיבים תזונתיים וויטמינים שמסייעים בשמירה על בריאות הלב.
  • דגנים מלאים: עשירים בסיבים תזונתיים שיכולים להפחית את רמות הכולסטרול.
  • מקור חלבון דל שומן: דגים, עוף וקטניות. מעט בשר אדום וללא בשר מעובד.

יש להימנע ככל האפשר ממזונות מעובדים, דברי מתיקה, וחומצות שומן טרנס. אלה מעלים את הכולסטרול הרע ומגבירים הסיכון למחלות לב.

  1. פעילות גופנית סדירה

פעילות גופנית משפרת את הכושר הגופני (סיבולת לב ריאה) ומחזקת את השרירים. מומלץ לשלב לפחות 150 דקות של פעילות אירובית מתונה בכל שבוע, כמו הליכה, ריצה קלה, שחייה או רכיבה על אופניים. יתרה מכך, פעילות גופנית יכולה להפחית הרגשת מתח ועייפות.

  1. משקל גוף

שמירה על משקל גוף תקין חשובה לבריאות הלב. השמנת יתר מעלה סיכון ללחץ דם גבוה וסוכרת.

ערך ה BMI יכל לסייע לכם לבדוק אם אתם במשקל תקין או לא.

  1. הפחתת לחצים

לחץ או מתח נפשי כרוני אינם בריאים. טכניקות לניהול מתחים, כמו מיינדפולנס, יוגה, ופשוט הפסקות לנשימה עמוקה, עשויות להועיל. מומלץ להקדיש זמן לפעילויות שאתם נהנים מהן, כמו קריאה, טיול בטבע, או בילוי עם משפחה וחברים.

  1. הפסקת עישון והגבלת צריכת אלכוהול

עישון הוא אחד הגורמים העיקריים למחלת לב, לכן הפסקת עישון היא קריטית לבריאות הלב. בנוסף, יש להגביל את צריכת האלכוהול, שכן שתייה מופרזת עלולה להגביר את הסיכון להפרעות קצב הלב.

  1. ניטור בריאות הלב

בדיקות רפואיות תקופתיות הן חיוניות לאיתור לחץ דם גבוה, סוכרת, כולסטרול גבוה. טיפול יעיל עשוי למנוע מחלת לב והפרעות קצב

  1. תסמינים

אם מופעים תסמינים כמו כאבים בחזה, דפיקות לב, או עייפות מוגברת, יש לפנות לרופא בהקדם. אבחון מוקדם יביא לטיפול יעיל שעשוי למנוע החמרה של המצב.

סיכום

היכולת להמנע מגורמי סיכון להפרעות קצב הלב באמצעות שינוי אורח חיים היא בידנו. בעזרת תזונה בריאה, פעילות גופנית, ניהול מתחים, ובדיקות סקר, ניתן לשמור על בריאות הלב ולהפחית את הסיכון להפרעות קצב משמעותיות.

יש לכם שאלה מהלב? ליעוץ צרו קשר

רחוב דוד המלך 1 הרצליה בניין הפורום | 09-7413344