מאמרים מקצועיים בנושא תזונה

תזונה ומחלת לב

תזונה ומחלת לב פרופסור דוד רוט תזונה בריאה יחד עם פעילות גופנית, המנעות מעישון, שינה מספקת והפחתת מתחים הם הבסיס למניעת מחלת

<< קרא עוד

מלח ולחץ דם גבוה

מלח ולחץ דם גבוה פרופסור דוד רוט מחקרים הוכיחו כי צריכת עודף מלח במזון קשורה בעליה בלחץ הדם. לחץ דם גבוה הוא אחד מהגורמים

<< קרא עוד

מהו ערך הכולסטרול הרצוי לאדם בריא? והאם סטטין מועיל גם במניעה ראשונית?

מהו ערך הכולסטרול הרצוי לאדם בריא? והאם סטטין מועיל גם במניעה ראשונית? פרופסור דוד רוט מחקרים רפואיים הראו כי כדי לעצור התקדמות של טרשת עורקים כליליים (המספקים דם ללב) יש להוריד את הכולסטרול הרע (LDL) אל 80 מג/דציליטר לערך. כאשר מורידים את רמת ה LDL אל מתחת 70 מג/דציליטר מבחינים בנסיגה מסויימת בטרשת. בחולים עם טרשת עורקים מוכחת השגת רמת LDL של 50-70 מג/דציליטר הוכחה המפחיתה סיכון להתקף לב ולתמותה. לאור זאת נקבע כי ערך המטרה של LDL בחולים עם טרשת עורקים מוכחת- (כלומר למניעה שניונית)- הוא 50-70 מג/דציליטר. אך מהו ערך ה LDL התקין לאדם בריא? כלומר אדם הרוצה להמנע מהופעת טרשת עורקים (מניעה ראשונית)? מחקר השתפרסם בכתב העת הרפואי ה-לנסט באפריל 2017 שופך אור על קושיה זו. המחקר עקב אחר אוכלוסית ילידים בבוליביה שאורח חייהם השתמר כפי שהיה בעולם טרם המהפיכה התעשייתית, כלומר ציידים לקטים העוסקים גם מעט בחקלאות. במחקר השתתפו 705 ילידים כולם מעל גיל 40 וקבוצת הביקורת היתה 6814 משתתפים מבסיס נתונים של אוכלוסיה ממדינות מתועשות שונות. כדי לאבחן טרשת עורקים כל המשתתפים עברו בדיקת CT לסקירת סידן בעורקים הכליליים. התוצאות היו כי שקיעת סידן משמעותית בעורקים הכלילים היתה ל 3% מכלל הילידים, ול 8% מהילידים שהיו מעל גיל 75, לנבדקים בקבוצת הביקורת שקיעת סידן משמעותית היתה פי 5 יותר שכיחה בכל קבוצות הגיל. ה LDL הממוצע אצל הילידים היה 91 מג/דציליטר ואילו בקבוצת הביקורת כ 120 מג/דציליטר. גורמי סיכון אחרים כמו השמנה, עישון לחץ דם גבוה וסוכרת היו נדירים באוכלוסית הילידים בהשוואה לאוכלוסית הביקורת.

<< קרא עוד

קפה, תה מהן העובדות?

קפה, תה מהן העובדות? פרופסור דוד רוט https://youtu.be/8aZjcl7uyhU בניגוד לסברה הרווחת כי קפה גורם לעליה בלחץ הדם, הראה מחקר צרפתי גדול שהוצג

<< קרא עוד

שוקולד ומחלת לב

שוקולד ומחלת לב פרופסור דוד רוט שוקולד קיבל חשיפה תקשורתית גבוהה בשנים האחרונות בשל האמונה כי הוא מועיל בריאותית ובמיוחד ללב. אמונה

<< קרא עוד

תזונה ים תיכונית

תזונה ים תיכונית פרופסור דוד רוט https://youtu.be/2xGtbcacfPU תזונה (דיאטה) ים תיכונית המאופיינת בצריכה יומית של פירות ירקות אגוזים ודגניים, צריכה (על בסיס

<< קרא עוד

הסינדרום המטבולי

הסינדרום המטבולי פרופסור דוד רוט הסינדרום המטבולי הוא אוסף של גורמי סיכון: לחץ דם גבוה, רמת סוכר גבוהה בדם, השמנה ורמת שומנים

<< קרא עוד

יש לכם שאלה מהלב? ליעוץ צרו קשר

רחוב דוד המלך 1 הרצליה בניין הפורום | 09-7413344