מאמרים מקצועיים בנושא תזונה
תזונה ומחלת לב
תזונה ומחלת לב פרופסור דוד רוט תזונה בריאה יחד עם פעילות גופנית, המנעות מעישון, שינה מספקת והפחתת מתחים הם הבסיס למניעת מחלת
להוריד כולסטרול באופן טבעי
להוריד כולסטרול באופן טבעי פרופסור דוד רוט במדינות מפותחות רמת הכולסטרול גבוהה מדי אצל אחוז ניכר מהאוכלוסיה בשל הרגלי החיים והתזונה. הכולסטרול
מלח ולחץ דם גבוה
מלח ולחץ דם גבוה פרופסור דוד רוט מחקרים הוכיחו כי צריכת עודף מלח במזון קשורה בעליה בלחץ הדם. לחץ דם גבוה הוא אחד מהגורמים
דיאטת אורניש כטיפול בטרשת עורקים כלילית.
דיאטת אורניש כטיפול בטרשת עורקים כלילית. פרופסור דוד רוט דיאטת אורניש פותחה על ידי רופא אמריקני בשם דין אורניש(Dean Ornish) שהחל במחקר
המלצות תזונתיות להפחתת הסיכון להתפתחות טרשת העורקים והתקף לב
המלצות תזונתיות להפחתת הסיכון להתפתחות טרשת העורקים והתקף לב פרופסור דוד רוט https://youtu.be/1c165lq1Mdc באדיבות הגברת דנה דישון דיאטנית קלינית מהמכון לשיקום הלב
מהו ערך הכולסטרול הרצוי לאדם בריא? והאם סטטין מועיל גם במניעה ראשונית?
מהו ערך הכולסטרול הרצוי לאדם בריא? והאם סטטין מועיל גם במניעה ראשונית? פרופסור דוד רוט מחקרים רפואיים הראו כי כדי לעצור התקדמות של טרשת עורקים כליליים (המספקים דם ללב) יש להוריד את הכולסטרול הרע (LDL) אל 80 מג/דציליטר לערך. כאשר מורידים את רמת ה LDL אל מתחת 70 מג/דציליטר מבחינים בנסיגה מסויימת בטרשת. בחולים עם טרשת עורקים מוכחת השגת רמת LDL של 50-70 מג/דציליטר הוכחה המפחיתה סיכון להתקף לב ולתמותה. לאור זאת נקבע כי ערך המטרה של LDL בחולים עם טרשת עורקים מוכחת- (כלומר למניעה שניונית)- הוא 50-70 מג/דציליטר. אך מהו ערך ה LDL התקין לאדם בריא? כלומר אדם הרוצה להמנע מהופעת טרשת עורקים (מניעה ראשונית)? מחקר השתפרסם בכתב העת הרפואי ה-לנסט באפריל 2017 שופך אור על קושיה זו. המחקר עקב אחר אוכלוסית ילידים בבוליביה שאורח חייהם השתמר כפי שהיה בעולם טרם המהפיכה התעשייתית, כלומר ציידים לקטים העוסקים גם מעט בחקלאות. במחקר השתתפו 705 ילידים כולם מעל גיל 40 וקבוצת הביקורת היתה 6814 משתתפים מבסיס נתונים של אוכלוסיה ממדינות מתועשות שונות. כדי לאבחן טרשת עורקים כל המשתתפים עברו בדיקת CT לסקירת סידן בעורקים הכליליים. התוצאות היו כי שקיעת סידן משמעותית בעורקים הכלילים היתה ל 3% מכלל הילידים, ול 8% מהילידים שהיו מעל גיל 75, לנבדקים בקבוצת הביקורת שקיעת סידן משמעותית היתה פי 5 יותר שכיחה בכל קבוצות הגיל. ה LDL הממוצע אצל הילידים היה 91 מג/דציליטר ואילו בקבוצת הביקורת כ 120 מג/דציליטר. גורמי סיכון אחרים כמו השמנה, עישון לחץ דם גבוה וסוכרת היו נדירים באוכלוסית הילידים בהשוואה לאוכלוסית הביקורת.
מוצרי חלב ומחלת לב תוצאות נוספות של מחקר ה PURE
מוצרי חלב ומחלת לב תוצאות נוספות של מחקר ה PURE פרופסור דוד רוט על מחקר ה PURE שפורסם בכתב העת Lancet דווחתי
דיאטות פופולרית מראות תוצאות מאכזבות
דיאטות פופולרית מראות תוצאות מאכזבות פרופסור דוד רוט https://youtu.be/W0kUdyyfC6U מעקב ארוך טווח אחר יתרונות בריאותיים של דיאטות פופולריות מראה תוצאות מאכזבות: המחקר
שומן ופחמימות במזון והסיכון לתמותה – מחקר PURE
שומן ופחמימות במזון והסיכון לתמותה – מחקר PURE פרופסור דוד רוט בכתב העת הרפואי LANCETפורסם באוגוסט 2017 מחקר שצוטט בעיתונות הכללית כסנסציוני “מטלטל
סיבים תזונתיים וערך בריאותי
סיבים תזונתיים וערך בריאותי פרופסור דוד רוט סיבים תזונתיים בנויים מפחמימות (תאית=צלולוזה) אשר גוף האדם אינו מסוגל לעכל. לפיכך לאחר שנאכלים הם
חומצות שומן אומגה 3 Omega 3 fatty acids
חומצות שומן אומגה 3 Omega 3 fatty acids פרופסור דוד רוט שומנים מורכבים מיחידות בנין הקרויות חומצות שומן. ניתן לחלק את חומצות
קפה, תה מהן העובדות?
קפה, תה מהן העובדות? פרופסור דוד רוט https://youtu.be/8aZjcl7uyhU בניגוד לסברה הרווחת כי קפה גורם לעליה בלחץ הדם, הראה מחקר צרפתי גדול שהוצג
תזונה צמחונית ותחלואה לבבית
תזונה צמחונית ותחלואה לבבית פרופסור דוד רוט תזונה צמחונית כלומר תזונה ללא בשר מכל סוג נחשבת לבריאה אך התימוכין לדעה זו בספרות
המלצות לאימוץ תזונה בריאה
המלצות לאימוץ תזונה בריאה פרופסור דוד רוט תזונה נכונה (למשל תזונה ים תיכונית) עשויה לשפר את מצב בריאותנו, ואלו תזונה לקויה עלולה
יין אדום או אלכוהול מונעים מחלת לב?
יין אדום או אלכוהול מונעים מחלת לב? פרופסור דוד רוט https://youtu.be/XBcwjT8hp6Y “יין ישמח לבב אנוש” (תהילים ק”ד פסוק ט”ו). צריכה של כמות
שוקולד ומחלת לב
שוקולד ומחלת לב פרופסור דוד רוט שוקולד קיבל חשיפה תקשורתית גבוהה בשנים האחרונות בשל האמונה כי הוא מועיל בריאותית ובמיוחד ללב. אמונה
תזונה ים תיכונית
תזונה ים תיכונית פרופסור דוד רוט https://youtu.be/2xGtbcacfPU תזונה (דיאטה) ים תיכונית המאופיינת בצריכה יומית של פירות ירקות אגוזים ודגניים, צריכה (על בסיס
שתיית יין ומשקאות אלכוהוליים בכלל והקשר להפרעת קצב מסוג פרפור פרוזדורים
שתיית יין ומשקאות אלכוהוליים בכלל והקשר להפרעת קצב מסוג פרפור פרוזדורים פרופסור דוד רוט ידוע כי שתייה מופרזת של יין או משקאות
הסינדרום המטבולי
הסינדרום המטבולי פרופסור דוד רוט הסינדרום המטבולי הוא אוסף של גורמי סיכון: לחץ דם גבוה, רמת סוכר גבוהה בדם, השמנה ורמת שומנים